فیزیوتراپی مچ پا
فیزیوتراپی مچ پا از جمله مفیدترین روش های درمانی در فیزیوتراپی برای درمان دردهای مچ پا می باشد. درد مچ پا وضعیتی است که در دنیای امروز بسیاری از افراد درگیر خود کرده است. این افراد در انواع مختلف، سن و سطح فعالیت، می باشند. این درد ناشی از آسیب به مچ پا می تواند بر اثر عوامل مختلف، ایجاد شود. همچنین میزان شدن آن در طیف قرار گرفته و در دامنه خفیف تا شدید می باشد.
درد در مچ پا می تواند بر اثر ضربه یا سایش تدریجی بافت های نرم و استخوان ها، ایجاد شود. درد مچ پا، انجام فعالیت روزانه را برای افراد مبتلا، بسیار دشوار و سخت می کند. و هم چنین تاثیر مستقیم بر روی کیفیت زندگی آنان خواهد داشت.
دردهایی که فیزیوتراپی مچ پا می تواند در درمان آن موثر واقع شود
گفتنی است که مفصل مچ پا از سه استخوان تشکیل شده است که عبارتند از:
- درشت نی
- نازک نی
- تالوس
رباط ها و تاندون ها این استخوان ها را به نحو احسن، به یک دیگر وصل می کنند. این کار یک مجموعه واحد ایجاد می کند که سبب ثابت ماندن عضلات و وضعیت کلی بدن، می شود. هر گونه آسیب یا بیماری وارد بر این ساختار، می تواند منجر به احساس درد شدید در مچ پا افراد بشود.
آسیب وارد شده بر رباط
لازم به ذکر است که یکی از انواع درد های مزمن مچ پا، آسیب های قبلی پیچ خوردگی پا، می باشد. این زمانی اتفاق می افتد که براثر پیچیدگی مچ، رباط های کناری پا آسیب ببینند و به دنبال آن، کشیده یا پاره شوند. درد ناشی از این اتفاق ممکن است تا مدت ها همراه طرف بماند.
توجه داشته باشید، در صورتی که پیچ خوردگی قبلی را بازتوانی نکنید، پیچ خوردگی های مزمن برای شما رخ خواهد داد. این مسئله می تواند برای افراد سبب ایجاد درد و ناراحتی های طولانی مدت کند. این مشکل توسط پزشک متخصص، تشخیص داده شده و به دنبال آن تمرینات مخصوص فیزیوتراپی مچ پا را برای شما تجویز خواهد کرد.
آرتروز
یکی دیگر از علل اصلی درد مچ پا، آرتروز می باشد. این بیماری یک دفعه به سراق فرد نمی آید، بلکه او را در طول زمان، درگیر می کند. برای تعریف این بیماری باید گفت که در آن، غضروفی که استخوان های کوچک به آن متصل بوده و آن را تراز می کنند، تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند. این مسئله معمولاً به دنبال یک شکستگی قدیمی، پدید می آید.
علاوه بر آن؛ نوعی بیماری خود ایمنی به نام آرتریت روماتوئید می تواند بر مفصل مچ پا تاثیر بگذارد. این دو حالت، بر آناتومی پا تاثیر گذاشته و افراد مبتلا، مجبور هستند؛ در حین حرکت درد شدیدی را تحمل کنند.
تاندونیت آشیل
این بیماری زمانی ایجاد می شود که تاندون، به دلیل تغییر بار یا فعالیت، ملتهب شده یا آسیب می بیند. تاندون آشیل قوی ترین و بزرگ ترین تاندون بدن است. برخی از عوامل این بیماری عبارتند از: تورم، درد، سفتی و ضعف در پشت مچ پا.
صدمات ناشی از استفاده بیش از حد
استفاده بیش از حد از پا، یا به عبارت دیگر، ایستادن های بیهوده و الکی برای مدت زمان خیلی طولانی می تواند منجر به بروز دردهای مزمن در مچ پا بشود. ورزشکارانی که درگیر حرکات تکراری مانند: دویدن هستند؛ به دلیل فشار وارده بر روی مچ پا مستعد ابتلا به این نوع دردها می باشند. گفتنی است که استفاده بیش از حد؛ می تواند به تاندونیت هم منجر بشود. توجه داشته باشید که این مسئله یعنی عدم ایستادن بیش از حد باید توسط متخصص فیزیوتراپی مچ پا تشخیص داده شود.
سندروم گیر افتادگی مچ پا
این مشکل زمانی بروز می دهد که استخوان ها و رباط ها بر روی یک دیگر ساییده شوند. این مسئله می تواند ناشی از ساخت بافت اسکار بر روی رباط باشد. افراد مبتلا به این سندروم، از احساس نیشگون گرفتن مفاصل در پاهای خود، شکایت دارند.
فیزیوتراپی مدنی طرف قرار داد تمامی بیمه های معتبر در کشور