فیزیوتراپی کمرک گودی کمر چیست؟


فیزیوتراپی کمر: گودی کمر: ستون فقرات انسان به طور طبیعی دارای منحنی هایی است، اما زمانی که این انحنا ها بیش از حد باشند، می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. لوردوزیس که به عنوان گودی کمر نیز شناخته می شود،

مشکلی است که در آن ستون فقرات در ناحیه کمر انحنای بیش از حد دارد. انحنای طبیعی ستون فقرات در ناحیه گردن، بالای کمر، و پایین کمر می تواند به جذب شوک و ضربه های احتمالی و حمایت از حفظ وزن سر بر روی بدن کمک کند. ولی در صورتی که گودی یا قوس کمر ایجاد شود و انحنای ستون فقرات ناحیه کمر بیش از حد عادی باشد،ممکن است باعث وارد شدن فشار بیش از حد به ستون فقرات و ایجاد درد در این ناحیه از بدن شود.

قوس کمر:

افرادی که قوس کمرآنها بیشتر از معمول است، اغلب دارای گودی آشکار در ناحیه کمر خود هستند، به صورتی که از پهلو،کمر آنها به شکل حرف سی انگلیسی دیده می شود.
همچنین، افراد دچار گودی کمر دارای ظاهری می باشند که به نظر می رسد شکم و باسن آنها به یکدیگر چسبیده است.
ساده ترین راه برای کنترل کردن گودی کمر، دراز کشیدن به پشت بر روی یک سطح سخت است. در این حالت شما باید بتوانید انگشتان دست خود را در زیر کمر فرو کنید و پس از وارد کردن انگشتان، فضای زیر کمر تقریباً بطور کامل پر شود. در صورتی که فرد دچار گودی کمر باشد، پس از فرو کردن انگشتان دست در زیر ناحیه کمر، بین دست و کمر فضای اضافی وجود خواهد داشت.

علایم گودی کمر

افرادی که دچار عارضه ی گودی کمر هستند، اغلب از کمر درد و احساس ناراحتی در پشت بدن، افزایش قوس کمر و عقب رفتن باسن خود شکایت می کنند، به صورتی که در هنگام دراز کشیدن به پشت روی سطح سفتی که شکل بدن را به خود نمی‌گیرد، وجود فاصله زیادی بین کمر و سطح زمین ایجاد می شود.همچنین در بسیاری از موارد، فرد در انجام بعضی حرکات دچار مشکل می شود.‌

علت های بروز گودی کمر


_ ستون فقرات توسط تعداد زیادی عضله محافظت می شود كه سلامت و تعادل آنها در سلامت و نرمال بودن حالت ستون فقرات نقش بسیار مهمی دارند و چنانکه این عضلات به دلایل مختلف دچار ضعف، گرفتگی یا هرگونه عدم تعادل شود، ممکن است شکل ظاهری ستون فقرات را تحت تاثیر قرار دهد.
_ آكندروپلازی یک بیماری است که ریشه ی ارثی دارد و باعث رشد غیرطبیعی غضروف و کوتاهی قد می شود.
_ التهاب دیسک كمر یا قوز بیش از حد ناحیه ی پشت.
_ چاقی در افراد، خصوصا بزرگی بیش از حد شكم و ضعف عضلات این ناحیه باعث كشیدگی بیش از حد ستون فقرات به سمت جلو و افزایش گودی كمر خواهد شد.

_ افرادی که دارای پوكی استخوان هستند، ممکن است به دلیل این بیماری، به راحتی در معرض تغییر ارتفاع و شكل نرمال مهره ها و تغییر انحناهای طبیعی ستون فقرات باشند و به گودی کمر مبتلا شوند.
_ دررفتگی تدریجی مهره ها، اغلب در ناحیه ی کمر رخ می دهد وباعث لغزش یا جابجایی مهره ها و در مواردی گودی کمر می شود.

_ یکی دیگر از دلایل بروز گودی کمر، ضعف عضلات شكمی است که می تواند بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شده باشد.

روش های درمان گودی کمر

فیزیوتراپی و ورزش

 با فیزیوتراپی جلوگیری از پیشرفت بیماری و رفع گودی کمر با استفاده از تقویت عضلات شکم، جلو و پشت ران ها می باشد. زمانی که بیمار اطلاعات کافی در مورد کمر و چگونگی کاهش دادن فشار و کشش وارد بر آن به دست بیاورد و دانسته‌های خود را به کار بندد، درمان گودی کمر موفقیت‌آمیز خواهد بود. فیزیوتراپی علاوه بر آموزش این مسائل، بر نرمش‌های مخصوص کاهش کشیدگی، کشش عضله‌های سفت، تقویت و بهبود سریع‌تر نیز متمرکز می‌شود.

 

بیماران راهکار‌هایی مانند استفاده از محافظ یا کمربند مناسب هنگام نشستن و نحوه ایمن به کارگیری کمر در سرکار یا زمان ورزش کردن را برای کاهش دادن درد فرا می‌گیرند.
آموزش ورزش برای درمان گودی کمر و روش‌های خوددرمانی و ترغیب بیماران به مستقل شدن بخش بسیار مهمی از درمان گودی کمر با فیزیوتراپی به شمار می‌رود. همگام با بهبود بیمار، نرمش‌های خاصی برای تقویت عضله‌ها و کشش مفصل‌ها و عضله‌های سفت انجام می‌شود.
در ادامه به چند نمونه ورزش مفید برای گودی کمر اشاره می کنیم:

تمرین شماره یک
به پشت بخوابید و دوپا را از زانو خم کنید، به طوری که کف پاهایتان روی زمین قرار بگیرد. سپس به آرامی یک پای خود را از زمین بلند کنید و به مدت 10 ثانیه آن را بالا نگهدارید.سپس به آرامی پای خود را بر زمین بگذارید و پس از 15 ثانیه استراحت همین عمل را با پای مخالف نیز انجم دهید.

تمرین شماره دو
روی پاشنه خود به حالت دو زانو بنشینید و به جلو خم شوید، پیشانی خود را بر زمین بگذارید و بازوهایتان را تا جایی که می‌توانید دراز کنید، سپس بر روی دستان خود به آرامی بلند شوید و این عمل را پس از10 ثانیه دوباره تکرار کنید.


تمرین شماره سه
به پشت بخوابید و پاهای خود را از زانو خم کنید، به طوری که کف پاهایتان روی زمین قرار بگیرد و از هم فاصله داشته باشد، دست هایتان را صاف در کنار خود قرار دهید و سپس از ناحیه شکم خود را از زمین بلند کنید و 10 ثانیه خود را نگهدارید، سپس به آرامی کمر خود را بر زمین بگذارید و پس از 15 ثانیه استراحت این عمل را تکرار کنید.


تمرین شماره چهار

به پشت بخوابید و زانوهای خود را به طوری که کف پاهایتان بر زمین باشد خم کنید. دست هایتان را روی سینه قرار دهید، سپس سعی کنید از ناحیه کمر خود را به زمین بچسبانید، 10 ثانیه در این حالت بمانید و پس از15ثانیه استراحت این عمل را دوباره تکرار کنید.

جدیدترین مطالب
هیچ داده‌ای یافت نشد
عضویت در خبرنامه
اشتراک گذاری مطلب

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *