تاندونیت شانه [gap]
تاندونیت شانه
تاندونیت شانه یا التهاب تاندون شانه عارضه ای است که در آن تاندون ها، به دلیل آسیب و پارگی های میکروسکوپی ملتهب و متورم میشوند. تاندونیت شانه ذیل دسته آسیب های ورزشی است که شیوع بسیاری هم دارد. دلیل آن هم استفاده بیش از حد از شانه است. این آسیب دیدگی در ورزشکاران رشته های هندبال، تنیس و شنا بیشتر رخ میدهد.
علامت تاندونیت شانه
شناخت علائم تاندونیت شانه از آنجایی اهمیت بالایی دارد که اگر بطور مناسب و در زمان مناسب نسبت به درمان آن اقدام نشود، احتمال درگیر شدن با آسیب های دیگری مثل شانه منجمد و پارگی روتاتورکاف را بالا میبرد! علامت تاندونیت شانه از این قرار است:
- تورم
- ضعف مفصل
- گرفتن عضله
- کم شدن قدرت
- صدا هنگام حرکت
- محدودیت دامنه حرکت
- حساسیت به لمس و فشار
- انتشار درد به سر، گردن و بازو ها
- آرام شدن درد با استراحت کردن و شدید شدن آن با فعالیت
- احساس درد در شانه بویژه در زمان بالا بردن دست و حرکت دادن
تشخیص التهاب تاندون شانه
تشخیص آسیب شانه و درمان آن باید تحت نظر متخصص انجام شود تا شانه موجب آسیب های دیگر نشود. پزشک با معاینه بالینی میتواند تشخیص بدهد. بعضی اوقات پزشک به جهت اینکه بین تحلیل ناشی از درد عضله شانه و ضعف تاندون فرق قائل شود، درون شانه داروی بیحسی تزریق میکند. اگر احتمال پارگی تاندون شانه داده شود، با استفاده از امآرآی یا آرتروگرام بررسی دقیقتری انجام میشود.
درمان تاندونیت شانه
درمان تاندونیت شانه با فیزیوتراپی
مراجعه به فیزیوتراپی موثرترین و سریعترین راه درمان تاندونیت شانه است که موجب کم شدن درد و بهبود حرکت شانه میشود. بعد از آن انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل توصیه میشود.
درمان تاندونیت شانه با جراحی
جراحی شانه آخرین راه حل درمان تاندونیت شانه است. اگر روش فیزیوتراپی تحت نظر فیزیوتراپیست مجرب و ماهر نتواند به بهبود کمک کند باید جراحی انجام پذیرد.
عوامل افزایش درد شانه
- انجام فعالیت های تکراری: فعالیت هایی که به حرکت دست به صورت مکرر نیازمند هستند مانند خیاطی یا ورزش هایی از قبیل شنا، تنیس و هندبال
-
افزایش سن: با بالا رفتن سن، از خاصیت کشسانی تاندون ها کم میشود که این امر موجب افزایش خطر تاندونیت شانه میشود.
- ضربه وارد شدن شدید به شانه
- اختلال در خون رسانی
- روماتیسم مفصلی
- آرتروز شانه
- و…
در چه صورتی کشیدگی و التهاب تاندون شانه به جراحی نیاز دارد؟
اگر علائم برطرف نشود و ادامه داشته باشد و به وسیله فیزیوتراپی بهبودی حاصل نشود. از عوامل جراحی عود تاندونیت روتاتور کاف (بورسیت) این موارد میباشد:
- برداشتن یک برجستگی یا زائده اسخوانی بر سطح پایینی آکرومین
- ترمیم کردن پارگی در تاندون ها
- برداشتن بافیت بورسال
فیزیوتراپی بیمه / فیزیوتراپی زانو/ فیزیوتراپی کمر
آیا پارگی و التهاب تاندون شانه ریشه ژنتیکی دارد؟
بله؛ در صورتی که پیش زمینه ژنتیکی در تخریب تاندون وجود داشته باشد، نمیتوان از بروز آسیب تاندون در روتاتور کاف به صورت کامل جلوگیری کرد! این پارگی و التهاب تاندون در افراد بالای چهل سال بیشتر بروز میکند.
راه های جلوگیری از درد شانه
- انجام تمرینات قدرتی و انعطافپذیری
- حفظ وضعیت صحیح الگونومیک بدن
- بلندنکردن اجسام سنگین
- داشتن وزن مناسب
- جلوگیری از ضربه
برای ورزشکاران و دیگر افرادی که هر روز یک فعالیت بدنی با شانه دارند، هیچ راه جلوگیری کامل نیست مگر ورزش اصولی منظم و مشاوره با متخصص حرفهای
[block id=”moshavere”]