نگاهی به روند های درمان فیزیوتراپی هیپ
درمان فیزیوتراپی هیپ، دلایل ایجاد و البته اختلال هایی که برای فرد اینجاد می کند به صورت مفصل در مقاله قبلی توضیح دادیم. در این مقاله سعی داریم به بررسی روش های کلی و آزموده شده برای درمان این بیماری پرداخته و به صورت مختصر آنها را بررسی کنیم.
درباره نحوه اجرا درمان های دستی برای درمان فیزیوتراپی هیپ
همانطور که اشاره شد، فیزیوتراپیست ها برای انجام درمان و بهبود اختلال های مرتبط با لگن از روش های دستی نیز استفاده می کنند.
این درمان های به خصوص با توجه به نیاز بیمار، موقعیت سلامت عضلات، رباط ها، نیام ها، زردپی ها، اعصاب و مفاصل آن انجام می شود. بنابراین به صورت کلی می توان گفت: تمامی این اقدام ها شامل موارد زیر خواهند شد.
- موبیلیزاسیون بافت نرم
- دستکاری بافت پیوندی
- موبیلیزاسیون احشایی
- تکنیک های انرژی عضلانی
- ماساژ بافت عمقی
- آزاد سازی بافت همبندی عضلانی
- موبیلیزاسیون عصب
- اجرا فشار نقطه ماشه ای
روش درمانی پس خوراند زیستی
پس خوراند زیستی یکی از کارآمد ترین روش های درمان اختلال های کف لگن است. این روش قابلیت استفاده برای درمان عضلات بیش فعال و باز پروری عضلات ضعیف را دارد.
این روش درمانی به عنوان یکی از تکنیک های کنترل کننده فعالیت های عضلانی نیز شناخته می شود؛ به همین علت در بسیاری ار موارد موجب تسهیل انجام فعالیت های ورزشی می باشد.
نکاتی مرتبط با دستگاه مذکور
دستگاه پس خوراند زیستی قابلیت اندازه گیری قدرت عضلات و تونوس ماهیچه ها را دارد. الکترود های خارجی یا همان لوله های واژینال اطلاعاتی مرتبط با زمان و چگونگی انقباض یا رها سازی گروهی از عضلات ارائه می دهند. در نتیجه می توان گفت: تمامی این اطلاعات به دست آمده برای پیشرفت روند بهبود فرد بسیار کارآمد می باشد.
تکنیک الکتروتراپی و تاثیرات آن
روند درمانی الکتروتراپی، تحریک الکتریکی عضلات می باشد. این ترفند به عنوان کارآمد ترین روش های فیزیوتراپی شناخته می شود.
این روش ها توانایی افزایش قوت و انعطاف پذیری عضلات مرتبط را دارا می باشند. به همین علت برای بسیاری از اختلال ها و درد های عضلانی از این روش کارآمد و غیر تهاجمی استفاده شده است. الکتروتراپی برای مثانه بیش فعال و تسکین درد های ناشی از اختلال های لگنی نیز کاربرد فراوانی دارد.
ترفند طب سوزنی
یکی از اصلی ترین و کارآمد ترین روش های درمانی فیزیوتراپی طب سوزنی است. این روند درمانی که به نام سوزن خشک نیز شناخته می شود، جهت تحریک اعصاب عضلات برای بازیابی آن ها انجام خواهد شد. بسیار اهمیت دارد که برای انجام روش های درمانی مذکور به یک پزشک متخصص و مجرب مراجعه نمایید.
تشریح برنامه درمانی خانگی
در طی انجام جلسات درمانی فیزیوتراپی، تعدادی تمرین های سبک و قابل اجرا در منزل به فرد مبتلا ارائه می شود. این تمرین ها جهت تسریع در روند بهبودی فرد اجرا شده است، به همین علت پیروی دقیق از این برنامه ورزشی بسیار اهمیت دارد.
البته می بایست اشاره کرد که تنها انجام متداول و دقیق این برنامه می تواند موجب پیشرفت و بهبود فرد بیمار باشد.
اساسی ترین معاینات درمانی
در روند درمان های فیزیوتراپی، معاینه ها و ارزیابی های متعددی انجام می شود. نتیجه به دست آمده از این ارزیابی ها موجب تشخیص روند درمانی و اطمینان از صحت آن ها خواهد شد.
در آخر می توان گفت: از طریق اطلاعاتی که حین معاینه ها بدست میآید یک برنامه عملی عالی اجرا میشود. جهت تکمیل اطلاعات فوق، به برخی از اقدام های مذکور اشاره خواهیم کرد.
- معاینات دستی و لمس بافت اطراف لگن
- تستهای اختصاصی و حرکت عملکردی
- ارزیابی دامنه مفصلی لگن
- بررسی و ارزیابی راه رفتن
- ارزیابی و معاینه قدرت عضلانی فرد
معرفی تجهیزات کاربردی فیزیوتراپی
فیزیوتراپیست ها وابسته به مشکلات بیمار و با پیروی از تشخیص پزشک های ارتوپد روند درمانی بیمار را تعیین و طراحی می کنند. در برخی از موارد مشاهده است که فیزیوتراپیست جهت اجرا درمان های مرتبط با عضلات لگن از تجهیزات به خصوص و کارآمد زیر استفاده می کنند.
- واکیوم معمول فیزیوتراپی
- مدالیتیهای گرمایی و سرمایی
- (CPM) لگن
- شاک ویو
- لیزر پرتوان و کم توان
- تجهیزات استیمولاتور
- تکارتراپی
- مگنت تراپی
مزایا انجام فیزیوتراپی لگن
همانطور که چندین بار در متن اشاره شد، اختلال های مرتبط با لگن می تواند موجب بروز احساس درد بسیار شدیدی باشد. در برخی از موارد این مقدار درد به میزانی تشدید می یابد که توانایی انجام کار های روزمره از فرد گرفته می شود.
همچنین در بدترین حالت ممکن است که پزشک معالج تعویض مفصل لگن و انجام جراحی های لازم را تجویز نماید. بنابراین می توان گفت: اصلی ترین مزیت انجام درمان های فیزیوتراپی جلوگیری از پیشروی بیمار و اجرا درمان های پر ریسک می باشد.
خلاصه مطالب
فیزیوتراپی هیپ جهت بهبود آسیب های وارد شده به عضلات لگن انجام می شود. در این نوع فیزیوتراپی وابسته به نیاز بیمار و تشخیص پزشک معالج از تکنیک های متعددی استفاده خواهد شد. با توجه به سستی عضلات لگن و آسیب پذیری آن ها توصیه می شود قبل از پیشروی بیش از حد بیماری به پزشک معالج و فیزیوتراپیست متخصص مراجعه نمایید.