درباره بیماری کمر درد
بیماری کمر درد یکی از شایع ترین بیماری های موجود و مرتبط با فیزیوتراپی است. در واقع شایع بودن این بیماری به حدی می باشد که کمتر کسی درگیر این بیماری نشده است. همچنین پیرو سبک زندگی امروزه عوامل بسیاری در بروز این نوع بیماری ها دخالت خواهند داشت.
نگاهی به طرف های قرار داد بیمه با فیزیوتراپی مدنی
بنابراین در ادامه این مقاله به بررسی این بیماری و روش های درمانی آن خواهیم پرداخت.
علل بروز درد در ناحیه کمر چیست؟
همانطور که در مطالب فوق نیز به آن اشاره شد، احساس درد شدید یا خفیف در ناحیه کمر و ستون فقرات برای بسیاری از افراد پیش آمده است.
در واقع منشاء این درد ها به عوامل و علل های بسیاری گره خورده است. در برخی مواقع شدت این بیماری به قدری افزایش می یابد که فرد مبتلا قادر به اعمال هیچ گونه حرکت جسمانی نخواهد بود. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که از علل بروز این درد مطلع باشید.
در ادامه به برخی از اصلی ترین عوامل بروز این بیماری اشاره شده است.
- انجام فعالیت های سنگین روزانه
- فرم نشستن یا ایستادن نادرست
- خوابیدن در وضعیت نامناسب برای طولانی مدت
- اعمال فشار یا ضربه بر اثر تصادف
- کشیدگی عضلات کمر
- اضافه وزن بیش از حد
- بارداری
- ضعف های عمومی عضله ها
- ابتلا به آرتروز و سایش مهره های کمر
- بیرون زدگی دیسک کمر
- تنگی کانال نخاعی
- شکستگی ستون فقرات
عصب و عضلات تحت فشار
علاوه بر تمامی موارد فوق، یکی از علت های بروز این بیماری و درد های ناشی از آن افزایش فشار بر عصب عضله ها خواهد بود.
در چنین شرایطی عصب هایی که تحت فشار قرار دارن موجب بروز درد یا بی حسی خواهند شد. شایع ترین حالت چنین مواردی را می توان عصب سیاتیک دانست.
این عصب زمانی موجب بروز و ایجاد درد شدید می شود که اسپاسم در عضله پیریفورمیس رخ دهد. در واقع این گرفتگی عضلانی شباهت بسیار زیادی به بیماری فتق دیسک کمر دارد.
تشخیص روش های درمانی
در برخی از موارد مذکور، پزشک متخصص با تجویز برخی از دارو های عضله باز کن یا مسکن درد موجب کاهش فشار وارد شده به کمر و بهبود بیمار خواهد شد. با این حال در برخی از موارد حاد تر نیز بیمار درگیر انجام برخی از جراحی ها و اعمال برخی از حرکات اصلاحی توسط فیزیوتراپیست می شود.
البته در وهله اول تشخیص نوع درد و بیماری بسیار اهمیت دارد. در واقع نمی توان تجویز و روش درمان متناسب با بیماری تنگی کانال نخاعی را با بیماری اسپاسم عضلات کمر یکی دانست. به همین علت می بایست ابتدا نوع بیماری و علت بروز درد تشخیص داده شود. پس از آن طبق نظر پزشک متخصص، روش ها و پروسه درمان برنامه ریزی خواهد شد.
بررسی نحوه اعمال فیزیوتراپی کمر
همانطور که اشاره شد، یکی از موثر ترین روش های درمانی انجام حرکات اصلاحی و فیزیوتراپی زیر نظر پزشک مرتبط خواهد بود. البته وابسته به تجویز فیزیوتراپیست و نظر متخصص ارتوپدی روش های درمان فیزیوتراپی متفاوت از هم تجویز می شود.
بنابراین جهت تکمیل اطلاعات فوق به بررسی بیشتر تنوع روش های درمانی فیزیوتراپی خواهیم پرداخت.
- فیزیوتراپی کمر با لیزر
- درمان فیزیوتراپی با برق و کاهش درد کمر
- فیزیوتراپی کمر با دستگاه و درمان درد
درباره فیزیوتراپی کمر با لیزر
در روش درمانی فیزیوتراپی کمر با لیزر همانطور که مشهود است از دستگاه لیزر برای کاهش التهاب و ترمیم بافت ها استفاده خواهند کرد. این روش نیاز به انجام در چند مرحله منظم دارد که تمامی درد را از بین برده و التهاب موجود را نیز سرکوب کند.
البته نکته قابل توجه درباره ین روش درمانی این است که انجام مکرر و تحت نظر لیزر کمر موجب تسریع چشمگیری در روند بهبودی فرد خواهد شد. همچنین با کاهش درد موجب آزاد شدن عضله ها و تسهیل در حرکت دادن آن ها خواهد شد.
بررسی فیزیوتراپی با برق
در علم پزشکی با استفاده از جریان های الکتریکی موجب تحریک ماهیچه ها و عضلات خواهند شد. در واقع حتی برای تقویت بیشتر عضلات و افزایش استقامت آن ها نیز از این جریان ها استفاده می شود.
همچنین افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با درد کمر نیز به انجام این روش خواهند پرداخت. البته در ابتدا با استفاده از جریان برق و ایجاد تحریکات الکتریکی به باز شد اسپاسم عضلانی و کاهش درد آن کمک شایانی خواهد شد.
پس از رفع درد به صورت کامل جلسات فیزیوتراپی برای افزایش قوت عضلات ادامه خواهد یافت. همچنین اعمال این روش برای افرادی که جراحی های خاص انجام داده اند و دارای زخم بر روی پوست خود هستند دارای ممنوعیت هایی خواهد بود.
فیزوتراپی کمر با استفاده از دستگاه
در قسمت های قبل به لیزر درمانی اشاره شد. بنابراین قابل ذکر است که دستگاه های مورد استفاده برای اعمال درمان های فیزیوتراپی محدود به دستگاه لیزر نخواهد بود.
دستگاه های متعددی برای کاهش درد و درمان آن وجود دارد که فیزیوتراپیست با استفاده از آن ها می تواند نقش بسیار موثری در روند بهبود بیمار داشته باشد.
با این حال قبل از هر گونه اقدامی می بایست علت درد و التهاب را تشخیص داد و سپس از پیرو تشخیص به استفاده از دستگاه های درمانی پرداخت.
در ادامه به برخی از این دستگاه ها اشاره شده است.
- اولتراسوند
- تراکشن
- دستگاه جریان الکتریکی
- لیزر
- دستگاه (ir)
عوارض روش های درمان فیزیوتراپی
همانطور که اشاره شد، برای بهبود بیماری کمر درد از روش های مختلفی در فیزیوتراپی استفاده خواهند کرد. با این حال مهم ترین اقدام برای انجام تمامی روش های زیر مجموعه فیزیوتراپی، تشخیص نوع التهاب و منشا درد است.
در استفاده از این روش ها زیر نظر پزشک مربوطه، هیچ نوع عوارضی ایجاد نخواهد شد. زیرا پزشکان وابسته به نیاز بیمار و سابقه پزشکی آن به اعمال روش های فوق خواهند پرداخت.
خلاصه مطالب
بیماری کمر درد شایع ترین نوع بیماری های موجود است. این بیماری وابسته به برخی عوارضی که از نوع سبک زندگی افراد منشاء می گیرد، بروز خواهد کرد.
با توجه به منشاء ها و تنوع بیماری های ناحیه کمر، در ابتدا می بایست نوع بیماری تشخیص داده شود و پس از آن روش های درمانی برنامه ریزی و تجویز خواهد شد.
یک پاسخ
Hey! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but
I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
Cheers! You can read similar article here: Warm blankets