بورسیت شانه چیست؟

بورسیت شانه در حقیقت همان ایجاد التهاب در بورس های شانه است.بورس ها مانند کیسه های بسیار نازکی هستند که از چند تنها ازچند سلول تشکیل شده اند و در هر ناحیه از بدن که اصطکاک زیادی را تحمل میکند به منظور کم کردن فشار و آسیب ناشی از آن وجود دارند، به طور مثال بین تاندون‌ها و استخوان‌ها یا بین رباط‌ها و استخوان‌ها و…
در مواردی که فشار زیادی بر بورس ها وارد شود،بافت نازک آن تغییر میکند ضخیم میشود و گاهی مایعی تولید میکند که جلوی این فشار را بگیرد و در نتیجه باعث بروز درد و ناراحتی برای فرد می شود.این عارضه اغلب در سنین بالای 30سال و بیشتر برای خانم ها رخ می دهد. بورسیت ممکن است علاوه‌بر شانه در آرنج،مفصل ران، زانو و تاندون آشیل نیز به وجود آید.

علل بروز بورسیت شانه

بورسیت شانه به دلایل مختلفی به وجود می آیند که عامل اصلی آن فشار آوردن بیش از حد به شانه است که باعث التهاب و درد شود که در این موارد به آن بورسیت مزمن گفته میشود.در مواردی هم ممکن است این عارضه به دلیل درگیری بورس ها با باکتری به وجود آید که به اصطلاح به آن بورسیت آلوده نیز گفته میشود.گاهی نیز بورس ها به دلیل سایش بیش از حد و مکرر به یک سطح سخت ویا خم شدن مکرر مفصل شانه و یا به دلیل اثابت ضربه ی شدید ملتهب و دچار این عارضه می شوند، که اغلب در ورزشکاران یا کسانی که حرفه وشغلشان باحرکات شدید شانه همراه است دیده می شود.به این نوع بروسیت در اصطلاح بورسیت آسیب دیده یا بورسیت ضربه ای گفته می شود.

علایم بورسیت شانه

زمانی که فردی دچار عارضه ی بورسیت شانه می شود، اغلب درد،گرما،سفتی و تورم دراین ناحیه احساس میکند ودر شرایطی که آسیب جدی تر باشد،این علایم نیز شدید تر خواهند بود و حتی ممکن است بیمار به لمس کردن این ناحیه نیز عکس العمل درد و ناراحتی نشان دهد و قادر به حرکت دادن شانه ی خود نباشد. در بورسیت آلوده، بیمار معمولاً گرمای بیش از حد در محل بورس ملتهب احساس می کند. همچنین ممکن است بیمارعلاوه بر درد، تورم و قرمزی دچار تب نیز بشود.

روش تشخیص بورسیت شانه

پزشک برای انتخاب روش صحیح درمان نیاز دارد ابتدا به درستی نوع بورسیت را تشخیص دهد و اینکه بیمار دقیقا دچار کدام یک از انواع بورسیت ها شده است کار ساده ای نیست مخصوصا زمانی که بین بورسیت مزمن و بورسیت آلوده شک وجود داشته باشد.پزشک برای این منظور از روش هایی کمک میگیرد از جمله:استفاده از اشعه ایکس، تصاویر رزونانس مغناطیسی، سونوگرافی، اسپیریشن و گرقتن آزمایش خون از بیمار.

روش درمان بورسیت شانه

در بسیاری از موارد در و التهاب در آسیب دیدگی ها ی بورسیت های شانه با درمان های خانگی و مراقبت ها ی ساده بهبود پیدا میکنند.اما بهتر است در مواردی که آسیب شدید است بیمار برای درمان با پزشک متخصص مشورت کند و تحت درمان جدی و تخصصی قرار بگیرد.

روش های درمان خانگی بورسیت شانه

استراحت: اولین اقدامی که فرد آسیب دیده میتواند انجام دهد،استراحت است.بیمار با کم کردن فشار بر روی شانه ی خود میتواند از پیشرفت درد و التهاب جلوگیری کند.
یخ:استفاده از یخ در 48ساعت ابتدایی آسیب دیدگی میتواند به کم تر شدن التهاب و درد کمک کند.بیمار باید یخ را حداقل 3 تا 4 نوبت به مدت 15 دقیقه بر روی محل آسیب دیده قرار دهد.


گرم کردن:گرم کردن محل آسیب مانند گذاشتن یخ به بهبود التهاب بورس ها کمک میکند.بیمار میتواند برای این کار از کیسه ی آب گرم یا پد های گرم کننده به مدت 15 دقیقه،3تا4نوبت استفاده کند.

روش های درمان بورسیت شانه تحت نظارت پزشک

دارو:یکی از روش های تسکین درد ناشی از بورسیت شانه استفاده از مسکن ها و دارو های ضد التهاب است.اگر درد طی مصرف دارو و استراحت دادن به شانه بهبود پیدا نکند نشان از یک مشکل جدی است که بیمارحتما باید تحت مراقبت و درمان های جدی تری قرار بگیرد.در مواردی که بورسیت شانه ناشی از عفونت باشد پزشک حتما برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.همانطور که میدانید درمان دارویی باید تحت نظارت پزشک متخصص باشد و بیمار دوره ی درمان خورد را کامل کند تا نتیجه ی مورد نظر حاصل شود.

تزریق کورتیزون:

اگر با انجام روش های فوق نتیجه حاصل نشد،میتوان از این روش برای درمان این عارضه استفاده کرد،این روش اغلب در مراحل اولیه نتیجه می دهد، با این حال باید توجه داشت که استفاده ی بیش ارحد از آن نیتواند باعث ازآسیب به مفاصل و تاندون ها شود.
فیزیوتراپی:پس از انجام اقدامات اولیه برای کاهش درد،بیمار تیمیتواند تحت نظارت یک فیزیوتراپ قرار گیرد و به کمک دستگاه ها و ورزش ها ابتدا التهاب شانه را کنترل کنند و سپس به بازسازی و بهبود بورس ها ی این ناحیه بپردازند.

عمل جراحی: گاهی در مواردی که آسیب بسیار جدی باشد نیاز است که مایع موجود در بورس ها به وسیله ی عمل جراحی تخلیه شود یا در موارد بسیار نادری بورس ها به تشخیص پزشک متخصص خارج می شوند.

سبک زندگی و پیشگیری از آسیب بورس ها ی شانه

آن چیز که بسیار مهم و با اهمیت است این نکته است که انجام ورزش سبک و مداوم باعث تقویت تاندون ها و مفاصل می شود و بالتبع احتمال آسیب دیدگی را نیاز کاهش می دهد.

نکته ی حائز اهمیت دیگر آن است که فعالیت هایی که شانه را به طور مکرر درگیر میکند و فشار مداوم و زیادی بر آن می آورد را در روزمره ی خود به حداقل برسانیم و یا بین نوبت های انجام آن فاصله ی قابل توجهی برای استراحت مفاصل و تاندون های شانه قائل شویم.

حرکات ورزشی برای بهبود عارضه ی بورسیت شانه

1-  اول :

به حالت چهار دست و پا روی کف دست‌ها و زانوهایتان قرار بگیرید. با فشاری که به کف دستان خود وارد می‌کنید باسنتان را به سمت بالا ببرید.سعی کنید فشار وزن خود را به طور یکنواخت روی دست و پاهایتان تقسیم کنید و در عین حال خم ملایمی در زانوهای خود داشته باشید.ستون فقرات را مستقیم نگه داشته، سر خود را به سمت پاهای خود بکشید به گونه‌ای که شانه‌هایتان از بالای سرتان خم شده باشند،
*حداکثر تا ۱ دقیقه در این حالت باقی بمانید.


2- دوم :

به حالت چهار دست و پا قرار گرفته، انگشتان شست پای خود را کنار هم جمع کرده و زانوهای خود را کمی بیشتر از عرض باسن از هم باز کنید.
باسن خود را به سمت پشت پاشنه پاهای خود پایین برده و بازوهای خود را در مقابل خود بکشید،اجازه دهید تا وزن قفسه سینه‌تان به سمت زمین بیفتد، و ستون فقرات و شانه‌های خود را رها کنید.
*حداکثر تا ۵ دقیقه در این حالت بمانید.


3- سوم :

در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید. دست راست خود را به سمت سقف بلند کنید در حالی که کف دستتان را از بدنتان دور می‌کنید.
حال بازویتان را پایین اورده و زیر قفسه سینه و بالای سمت چپ بدنتان رد کنید، کف دست باید رو به بالا باشد.
شانه و بازوی راست خود را فعال نگه دارید تا از سقوط ناگهانی آن جلوگیری کنید،برای حمایت از خود دست چپتان را روی زمین نگه دارید، و آن را به سمت سقف بلند کنید و یا به سمت داخل ران راست خود بکشید.

*حداکثر تا ۳۰ ثانیه در این موقعیت باقی بمانید.
*قبل از تکرار این کشش برای سمت چپ، با انجام حرکت کودک بدنتان را ریلکس کنید.

درمان بورسیت شانه به روش فیزیوتراپی در کلینیک مدنی

در کلینیک مدنی بیماری که با عارضه ی بورسیت شانه مراجعه میکند به تشخیص پزشک متخصص تحت درمان در یکی از روش های فیزیوتراپی از جمله الکتروتراپی،لیزر درمانی و… قرار میگیرد.

جدیدترین مطالب
هیچ داده‌ای یافت نشد
عضویت در خبرنامه
اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *