تاندونیت دکورون چیست؟

مچ دست از چندین تاندون تشکیل شده است.سندرم دکورون التهاب دردناک تاندون هایی است که از مچ وارد انگشت شست می شود.التهاب و متورم شدن تاندون ها باعث ایجاد فشاربر تونلی که از آن عبور می کنند می شود و در نتیجه فرد درد شدیدی، که ممکن است از ساعد تا پایه انگشت شست امتداد پیدا کند را احساس می کند.این درد در هنگام حرکت انگشت شست و و مچ دست شدید تر می شود.

فیزیوتراپی بیمه /

فیزیوتراپی کمر

فیزیوتراپی شرق

فیزیوتراپی زانو

چه عواملی ریسک احتمال به سندرم دکورون را بیشتر می کند؟

سن: این عارضه اغلب در در افراد بین 30 تا 50 سال شایع است.
جنسیت:طبق بررسی های پزشکی بانوان بیشتر دچار این بیماری می شوند،مخصوصا کسانی که به تازگی مادر شده اند به دلیل بلند کردن های مکرر نوزاد تاندون ها دچار التهاب و در نتیجه درد می شود.
شغل و حرفه:کسانی که به واسطه ی شغل یا ورزشی که به آن مداومت دارند به انگشت شست خود فشار وارد میکنند، اغلب احتمال درگیری با این عارضه را دارند.مانند کسانی که با چکش کار میکنند یا ورزشکارانی که از راکت استفاده می کنند.

علایم تاندونیت دکورون

شایع ترین علایم سندرم دکورون درد در ناحیه پایه ی انگشت شست و در امتداد آن تا مچ ودر مواردی حتی تا ساعد می باشد.ممکن است شدت این عارضه زیاد باشد و بیمار از تورم و حساسیت د راین نحیه نیز شکایک کند.
این علایم اغلب با انجام فعالیت و حرکت دادن مچ دست و انگشت شست تشدید می شود.

روش های درمانی تاندونیت دکورون


استراحت دادن به مچ دست و پرهیز از فعالیت هایی که به مچ و انگشت شست فشار وارد می کند،اولین راه درمان سندرم دکورون است.همچنین بیمار برای تسکین درد خود می تواند از کمپرس آب گرم نیز استفاده کند، کمپرس آب گرم به آرام شدن التهاب و درد کمک قابل توجهی می کند.بیمار می تواند برای محدود کردن فشار وارد شده به مچ دست از باند های کشی استفاده کند.همچنین در مواردی ممکن است پزشک، برای کمک به بی حرکت کردن مچ دست، آتل یا اسپلینت های مخصوص برای بیمار تجویز کند.

در شرایطی که بیمار از درد زیاد شکایت داشته باشد پزشک می تواند، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند دیکلوفناک و پیروکسیکام برای بیمار تجویز کند.

در مواردی که راه ها ی فوق به تسکین درد و التهاب در بیمار کمک قابل توجه نکرد، تزریق کورتون می تواند یکی از گزینه های دیگربرای درمان این عارضه به حساب بیاید.
یکی دیگر از راه های پرطفدار برای درمان سندرم دکورون مانند دیگر عارضه های تاندونیت استفاده از روش های ورزشی و فیزیوتراپی است.
و در نهایت اگر التهاب و درد ناشی از آن به گونه ای شدید باشد که هیچ کدام از درمان های فوق موثر واقع نشوند، ناگزیر از جراحی استفاده می شود.

فیزیوتراپی برای درمان سندرم تاندونیت دکورون

در اکثر موارد متخصص فیزیوتراپ، در ابتدای شروع درمان برای بیمار یک آتل با اسپیلینت تجویز میکند، این کار به محدود کردن و حتی قطع کامل فشار بر روی تاندون های ملتهب و آسیب دیده کمک می کند.بهتر است بیمار این آتل را در تمام روز حتی هنگام خواب نیز استفاده کند.اغلب برای رفع کامل عارضه و بهبودی کامل بیمار، طول مدت استفاده از اسپیلینت به 6 ماه میرسد.

روش های اصلاحی

متخصص فیزیوتراپی روش های اصلاحی و ورزشی برای بهبودی التهاب تاندون ها و تسکین درد به بیمار آموزش می دهد،همچنین انجام ورزش های تقویت کننده ی شانه ها و آرنج ها نیز می تواند فشار وارده به مچ دست را کاهش دهد.

درمواردی نیزممکن است متخصص فیزیوتراپی در جلسات درمانی برای کمک به شل کردن عضلات و کاهش تنش در تاندون از تکنیک های بافت نرم و ماساژ نیز استفاده کند.
همچنین ممکن است برای بهبود درد از درمان اولتراسوند استفاده شود. این درمان، از امواج اولتراسوند در ناحیه دچار درد و التهاب استفاده می‌کند تا با بهبود گردش خون، کاهش تورم و کمک به بهبودی بافت‌ها و تاندون‌ها، وضعیت شما را بهبود ببخشد.

جدیدترین مطالب
هیچ داده‌ای یافت نشد
عضویت در خبرنامه
اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *