فیزیوتراپی دست، برای انواع دست درد
امروزه، فیزیوتراپی دست بسیار مورد توجه مردم و متخصصان قرار گرفته است. هم چنین؛ دست درد، به عنوان یکی از دردهای رایج در دنیای امروز شناخته و معرفی می شود. زیرا این عضو، بسیار بیش تر از اعضای دیگر بدن درگیر کارهای روزمره انسان می شود. بنابر این افرادی که این درد را تجربه می کنند، تنها پزشکان متخصص و فیزیوتراپیست ها می توانند برای بهبود وضعیت آنان، به ایشان؛ کمک کنند.
فیزیوتراپی برای بهبود وضعیت دردناک دست ها؛ انجام تمرینات با هدف بازیابی قدرت و تحرک آن ها؛ توصیه می کند.
فیزیوتراپیست های دست، چه کار می کنند
در صورت بیماری یا درد ناشی از آن باید اقدام به درمان های ساده خانگی نمایید. توجه داشته باشید که اگر بعد از دو یا سه روز انجام این نوع درمان ها ، بهبود در دستان خود احساس نکردید، باید در اسرع وقت به یک فیزیوتراپیست ماهر، مراجعه نمایید. همان طور که می دانید فیزیوتراپی دست، توسط افراد متخصص انجام می شود. این افراد به توانبخشی خبتلایان به آسیب این ناحیه، کمک می کنند.
آنان با بیماران در هر طیف سنی که باشند، کار کرده و طیف وسیعی از خدمات را به آنان ارائه می دهند. فیزیوتراپی برای بهبود دست می تواند در جهت رسیدن به اهداف زیر باشد:
- بهبود دامنه حرکتی
- درمان درد و تورم
- آموزش نحوه جلوگیری از آسیب بیشتر
- استفاده کامل از دست ها
گفتنی است که تراپیست ها، برای هر بیمار بسته به شرایط جسمی و روحی او، اقدام به تنظیم برنامه فردی می کنند و این برنامه می تواند شخص به شخص کاملاً متفاوت باشد.
درمان گران چگونه به بهبود عملکرد افراد آسیب دیده از ناحیه دست کمک می کنند؟
درمان گران وظبفه دارند تا افراد را به بهبودی نسبی حتی، کامل؛ برسانند. این رسالت با انجام یک سری اعمال انجام پذیر است که عبارتند از:
انجام تمرینات ورزشی
تمرینات فعال دست و انگشت، که در آن، بیمار از قدرت عضلانی خود بهره می برد. به عنوان مثال: درمان گر هنگاهی که یک مفصل سفت را فشار می دهد، تا بدون تاندون عضلات بیمار حرکت کند، به این کار، تمرینات غیر فعال گفته می شود.
مدیریت درد
درد عاملی است که می تواند فرد بیمار را تا حد زیادی آسیب پذیر کند . این آسیب تنها جنبه جسمانی نداشته و گاهی تاثیرات منفی بر روی روح و روان فرد بیمار می گذارد. از این رو درمانگران و متخصصان اقدام به انجام روش های زیر در فیزیوتراپی دست، می کنند. که عبارتند از:
تمرینات
تمرینات فعال دست و انگشت، که در آن بیمار، از قدرت عضلانی خود بهره می برد. به عنوان مثال: زمانی که درمان گر، مفصل سفت را، فشار می دهد تا بدون تاندون ها عضلات خود بیمار حرکت کند، به این تمرینات، تمرینات غیر فعال می گویند.
مدیریت درد
فلوئیدتراپی، یونوتوفورز، سونوگرافی درمانی، حساسیت زدایی، درمان آینه ای و تجسم هدایت شده، همه موارد نام برده شده برای تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرند.
مدیریت ادم
لباس ها یا پوشش های فشرده کننده خارجی؛ و هم چنین انجام ماساژ رتروگراد، بالا بردن و حرکت فعال، انجام همه این فعالیت ها برای مدیریت ادم بوده و بسیار موثر هستند.
درمان اسکار
ماساژ با ورقه سیلیکونی، نوار چسب و بتونه، همه این موارد تاثیر بخشی زیادی دارند.
تقویت
درمان گران، برای تقویت عضلات در فیزیوتراپی دست از مواردی که شامل: انواع مختلف بتونه، گیره، وزنه و سایر وسایل کمکی، می شود، بهره می برند.
چه افرادی می توانند؛ اقدام به فیزیوتراپی برای بهبود وضعیت دست، و درمان آن، کنند؟
برخی از افراد با دارا بودن مشکلات خاص اقدام به مراجعه به فیزیوتراپیست می کنند این افراد شامل:
- افرادی که آرتروز دست دارند
- افراد مبتلا به تریگر فینگر یا همان دردهای نقطه ای در دست
- افرادی تاندون دست آن ها آسیب دیده است
- افرادی که مبتلا به سندروم تونل کارپال هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماری خاصی به نام دکورون هستند.
- افرادی که دچار بیماری دوپویترون شده اند.
- انواع آسیب هایی که ناشی از یک تروما می باشند؛ مانند: قطع شدن تاندون یک دست یا هردو، انواع شکستگی ها هم چون: کالیس
- بعد از انجام عمل جراحی بر روی دست ها
فیزیوتراپی مدنی طرف قرار داد با تمامی بیمه های معتبر کشور