فیزیوتراپی گردن

فیزیوتراپی گردن به عنوان یکی از رایج ترین روش ها برای درمان افرادی که گردن درد دارند مورد استفاده قرار می گیرد. گردن درد افراد، می تواند ناشی از آسیب در تصاف یا اتفاقات این چنینی باشد یا در غیر این صورت دلیلی مادر زادی خواهد داشت. اما فارغ از پیدا کردن علت این درد، باید به درمان آن بپردازید.

فیزیوتراپی 
گردن

از این رو پزشکان متخصص، یا فیزیوتراپیست ها اقدام به بهبود وضعیت بیماران می کنند اقدامات لازم برای بهبود بیماران عبارتند از: انجام حرکماتی که درد بیمار را کاهش می دهد یا توصیه به انجام حرکات کششی و تقویتی، که باعث سفتی عضلات گردن بیمار می شود. تمام این روش ها تحت نظر پزشک انجام می شود. گفتنی است که تعداد  جلسات فیزیوتراپی برای هر فرد متفاوت می باشد این تفاوت، بستگی به عمواملی همچون: علت آسیب، مقاومت فرد، شدت آسیب، شرایط جسمی و غیره دارد.

اهداف مهم فیزیوتراپی گردن

انجام فیزیوتراپی به منظور درمان گردن درد شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش درد و سفتی عضلات این ناحیه
  • بهبود دامنه حرکتی سر و گردن
  • تقویت پویای گردن و عضلات مربوط به آ؛ن
  • ایجاد استراتژی های مختلف جهت جلوگیری از عود درد
  • بهبود وضعیت کلی بیمار(حتی اگر درد به طور کامل از بین نرود)

فیزیوتراپی برای گردن، در چه مواقعی توصیه می شود

انجام فیزی.تراپی برای ببود دردهای ناشی از گردن درد می تواند در بسیاری از مواقع موثر واقع شود که این موارد عبارتند از:

دردهای مزمن

استفاده از این روش درمانی برای افرادی که دارای دردهای مزمن هستند یا آن دسته از افرادی که دردهای عود کننده دارند، توصیه می شود. در این شرایط، ممکن است؛ پیدا کردن منبع و منشا درد کاری دشوار باشد. در این شرایط حتی بدون تشخیص؛ با افزایش قدرت عضلات گردن می توان به فرد بیمار تا حد زیادی کمک کرد. زیرا با انجام این کار؛ حمایت بهتر سر توسط گردن و ستون فقرات، انجام می پذیرد؛ در نتیجه فرد مقاوم تر از قبل خواهد شد.

بهبودی پس از آسیب دیدگی

برخی از آسیب ها؛ مانند: ضربه شلاقی، می تواند به بافت های نرم و مفاصل گردن، آسیبب برساند. که در نتیجه این عمل، آسیب به گردن وارد می شود و به دنبال این آسیب، عضلات این ناحیه سفت شده و درد ناشی از آن، ممکن است برای هفته ها یا ماه ها همراه فرد باشد. یک برنامه فیزیوتراپی گردن مناسب با شرایط بیمار، می تواند او را تا حد زیادی نجات دهد.

بهبودی پس از جراحی

برخی از جراحی هایی که بر روی گردن انجام می شود، ممکن است برای بیمار سفتی و درد عضلات به بار بیاورد. البته لازم به ذکر است که علائم نام برده شده در برخی موارد بلافاصله بعد از جراحی خود را نشان نداده و بعد از گذشت هفته ها یا ماه ها بروز می کند. به عنوان مثال عمل جاحی دیسککتومی قدامی گردن، شامل ادغام دو یا چند مهره در گردن است که نی تواند نحوه حرکت برخی از عضلات گردن و قسمت بالایی پشت بدن را تغییر دهد. در چنین شرایطی، فیزیوتراپی می تواند به رفع سفتی، افزایش عملکرد گردن و کاهش یا جلوگیری از اسپاسم دردناک در حین بازسازی عضلات، کمک کند.

چه زمانی نباید از فیزیوتراپی گردن برای بهبود دردهای این ناحیه استفاده کرد

در برخی از موارد ممکن است فیزیوتراپی، به کاهش دردهای این ناحیه کمکی نکند و در عوض حتی وضعیت بیمار را هم وخیم تر کند. اگر هر یک از موارد زیر شامل در فرد دیده شود، نباید اقدام به درمان با روش فیزیوتراپی نماید. این موارد عبارتند از:

بی ثباتی مشهود و قابل توجه ستون فقرات

گاهی اوقات ستون فقرات گردنی برای انجام ورزش های مهم و جدی، به اندازه کافی پایدار نیست. در این مواقع مهره درگیر یا ستون فقرات ابتدا باید اصلاح و درمان شده سپس با توجه به نظر پزشک متخصص، اقدام به انجام تمرینات لازم برای فیزیوتراپی صورت بگیرد.

وجود مشکلات جدی در زمینه های پزشکی

اگر گردن درد فرد ناشی از عفونت یا تورم باشد، ابتدا باید علت اصلی بروز این مشکل را پیدا کرد. به عنوان مثال، اگر وجود یک غده سرطانی باعث ایجاد گردن درد بشود، انجام حرکات فیزیوتراپی هیچ تاثیری بر درمان آن نخواهد داشت.

جدیدترین مطالب
هیچ داده‌ای یافت نشد
عضویت در خبرنامه
اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *