بررسی ضرورت درمان گودی کمر با فیزیوتراپی
درمان گودی کمر با فیزیوتراپی یکی از شابع ترین راهکار هایی است برای رفع این بیماری و اختلال انجام می شود. گودی کمر یا هایپرلوردوز اصلی متداول ترین اختلال هایی است در نتیجه سبک زندگی غلط، طرز نشستن یا خوابیدن نادرست حاصل می شود. البته می بایست در نظر داشت که موقعیت و وضعیت سلامتی کف پا، پشت و کتف نیز تاثیر مستقیمی بر روی بروز این بیماری خواهند داشتد.
درمان در فیزیوتراپی بیمه
درباره نحوه درمان گودی کمر با فیزیوتراپی
همانطور که مشهود است، در علم فیزیوتراپی با ارائه حرکات اصلاحی و جلوگیری از پیشروی بیماری به درمان آن می پردازند.
گودی کمر نیز با پیروی از روش های درمانی فیزیوتراپی قابلیت درمان دارد. زیرا پس از تشخیص عوامل ایجاد کننده این بیماری و میزان پیشروی آن، فیزیوتراپیست با انجام حرکات اصلاحی و ارائه تمرینات ورزشی مناسب به درمان آن اقدام می کند.
بررسی عوامل موثر در ایجاد گودی کمر
حجیم بودن شکم از مهم ترین عواملی است که می تواند موجب افزایش بیش از حد گودی کمر شود. البته می بایست اشاره کرد که افراد لاغر نیز با پیروی از عادات ناسالم مستعد ابتلا به این بیماری خواهند بود.
در از دیگر عواملی که تاثیر به سزایی در بروز این بیماری دارد، طرز نادرست نشستن می باشد. در صورتی که فرد طبق قواعد ارگونومی بنشیند، هیچ تحمیلی بر روی کمر و سایر اعضای بدن فرد به عمل نمی آید. در نتیجه ماهیچه ها و ستون فقرات درگیر اسپاسم، خستگی و گرفتگی نخواهد شد.
علل ایجاد کننده گودی کمر
عوامل متعددی می تواند ایجاد کننده ابتلا به این بیماری و اختلال باشد. عادت های دوران کودکی، نحوه تشکیل ستون فقرات در دوران کودکی فرد، انعطاف پذیری ها در زمان رشد فرد و آسیب های تحمیل شده به ستون فقرات نیز می توانند از اصلی ترین علل ایجاد کننده این بیماری باشد.
از دیگر عوامل مرتبط نیز می توان با وضعیت اندام های تحتانی اشاره کرد. در صورتی که اختلال در این اندام ها به وجود آِید، موجب تغییر شرایط ستون فقرات به سمت تیلت قدامی و ایجاد گودی کمر می باشد. در واقع این مورد اصلی ترین عامل ایجاد کننده گودی کمر است، زیرا عضله ایلیوپسواس به مرور کوتاه خواهد شد. در ادامه به برخی از سایر علل موثر در بروز گودی کمر اشاره خواهیم کرد.
- عواملی که ریشه در فاکتور های تکنیکی دارد.
- گودی کمر ایجاد شده با برداشتن غلط اجسام سنگین
- انجام فعالیت های بیش اندازه و مازاد
- چاقی و اضافه وزن
- آسیب های تحمیلی به ستون فقرات
- استفاده از کفش های پاشنه بلند
- بروز اختلال رشدی در استوان ها
- پوکی استخوان
- کمبود ویتامین دی
- نشستن ها و ایستادن های طولانی مدت
- ضعف عضلات هسته مرکزی بدن
تشخیص ابتلا به گودی کمر
جهت تشخیص ابتلا به گودی کمر، می بایست به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمایید. پس از انجام بررسی های لازم پزشک به تجویز آزمایش های (MRI)، سی تی اسکن و عکس برداری های مرتبط می پردازد. همچنین برای دستیابی به اطلاعات ضروری می بایست به اسکن در ناحیه استخوان نیز اقدام شود. البته متخصص برای تشخیص صحیح تر و مطمئن به استفاده از خط کش منعطف و صفحه شطرنجی نیز اقدام می کند.
ساده ترین روش تشخیص گودی کمر
ساده ترین روش برای تشخیص ابتلا به این بیماری، تکیه دادن به دیوار است. جهت انجام این تکنیک می بایست فرد به دیوار تکیه دهد، به گونه ای که پاشنه پا، باسن، پشت سر و کتف ها به صورت کامل مماس با دیوار قرار بگیرند.
پس از آن فرد می بایست دست خود را در حد فاصل گودی کمر و دیوار قرار دهد. در حالت نرمال دست مشت شده از این فضا عبور نخواهد کرد.
اثرات گودی کمر برای بدن
افرادی که مبتلا به نوع حاد و شدید این بیماری هستند با بروز معضلاتی در سایر نقاط بدن مواجه می شوند. به گونه ای که فرو رفتگی در قسمت پایینی کمر موجب کاهش ظرفیت قلب، ریه و بروز مشکلات عروقی نیز خواهد شد.
البته لازم به ذکر است که در برخی از مواقع دیافراگم نیز دچار معضلاتی می شود. همچنین می بایست در نظر داشت که گودی کمر موجب بروز درد شدید در قسمت های تحتانی کمر و همسترینگ خواهد شد.
عوارض ابتلا به این بیماری
افرادی که دچار این اختلال هستند به مرور درگیر با سر درد، بی خوابی، کمر درد، تنگی نفس و سیاتیک خواهند شد.
علل بروز این اختلال ها وابسته به کشیدگی عضلات در سمت بدن و ساختمان کوتاه عضلات در سوی دیگر بدن می باشند.
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک
همانطور که اشاره شد، ابتلا به این بیماری موجب بروز برخی از عوارض دردناک دیگر می شود. بنابراین بسیار اهمیت دارد که با بروز هر یک از علائم زیر در نزدیک ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
- شدت درد موجود در ناحیه تحتانی کمر
- بی حس شدن کمر
- مور مور شدن
- کاهش کنترل ادراد
- احساس بی حسی و سری در نواحی اطراف کمر
- گرفتگی شدید و اسپاسم های عضلانی کمر
- بروز ضعف و بیحالی شدید
بررسی انواع روش های درمانی برای رفع گودی کمر
فیزیوتراپی برای کاهش عوارض و بهبود این بیماری مملو از راهکار ها و روش های درمانی متعدد است. یکی از روش های درمانی متداول در فیزیوتراپی، طب سوزنی یا نیدلینگ می باشد. در این ترفند پزشک با تحریک اعصاب کمک شایانی به کاهش درد خواهد کرد.
روش دیگری که بسیار رایج و اثر بخش است به نام مانیپولاسیون یا درمان های دستی شناخته می شود. این ترفند موجب بهبود بسیاری از افراد در طی گذشت چند جلسه درمانی شده است. لازم به ذکر است که در این ترفند از کمربند های طبی نیز استفاده می شود.
تمرین درمانی در فیزیوتراپی
تمرین درمانی جهت بهبود علائم و عوارض ناشی از گودی کمر اعمال می شود. این روند درمانی تحت نظر فیزیوتراپیست انجام می شود.
در این روند متخصص فیزیوتراپیست تنها با ارائه تمرین های سبک ورزشی به ارائه تمرین های درمانی و سالم می پردازد. البته در این جلسات فعالیت های روزمره و حرکات بدن اصلاح می شود.
نحوه انجام لیزر درمانی در فیزیوتراپی
لیزر درمانی نیز از اصلی ترین تکنیک های درمانی در فیزیوتراپی شناخته می شود. در برخی از موارد تحت نظر پزشک متخصص و فیزیوتراپیست، درمان های لیزری انجام خواهد شد.
درمان های فیزیکی با امواج الکترومغناطیسی انجام می شود. البته می بایست در نظر داشت که تمامی این روند های درمانی محدود به یک مورد مذکور نخواهد شد. بنابراین در ادامه مطالب به برخی از سایر تکنیک های لیزر درمانی اشاره خواهیم کرد.
- درمان با امواج فراصوت
- اعمال درمان با امواج رادیو فرکانسی
- تجویز جراحی
هدف اعمال درمان های فیزیوتراپی
نکته مهم و قابل توجه این است که در صورتی تمامی روند های درمانی فیزیوتراپی تاثیر گذار می باشد، که فرد به صورت مرتب تمامی تجویز های درمانی را پیگیری نماید. قابل ذکر است که این روند های درمانی با هدف های زیر اعمال می شوند.
- کاهش پیشروی گودی کمر
- جلوگیری از خطر آسیب رسیدن به بافت های عصبی
- کمک به کاهش وزن جهت حفظ شکل ظاهری بدن
- افزایش دامنه قدرت عضلات
- رفع فشار تحمیل شده به ستون فقرات
- تامین ویتامین های ضروری با تجویز مکمل های تقویتی
چگونگی درمان گودی کمر با حرکات ورزشی
در اولین مرحله ضروری است که جهت درمان بیماری، فرد مبتلا به روی کمر بخوابد. پس از آن سر خود را به سمت سینه بالا آورد. در طی این حرکت مهره های کمر حرکت رو به جلو خواهند داشت و در نتیجه تمامی عضلات شکم منقبض خواهد شد.
پس از انجام مکرر این حرکت، گودی کمر رو به بهبود خواهد داشت. در حرکت بعدی فرد با جمع کردن زانو های خود به سمت شکم موجب اصلاح موقعیت مهره های کمر خود می شود.
سایر حرکات ورزشی موثر در درمان گودی کمر
از دیگر حرکات ورزشی که می تواند تاثیر به سزایی در بهبود وضعیت بیمار داشته باشد، حرکت فشار آوردن کمر به سمت زمین است.
در این حرکت فرد بر روی زمین می خوابد و پس از آن با کمر خود به سطح زمین فشار وارد می کند. از دیگر تکنیک ها نیز راه رفتن به گونه ای است که فرد شکم خود را به سمت داخل جمع کرده باشد. حالت چهار و دست پا راه رفتن نیز می تواند تاثیر عمیقی در دراز مدت جهت رفع گودی کمر داشته باشد.
در مقابل می توان در نظر داشت انجام دادن حرکت ورزشی گهواره نیز می تواند به کاهش فرورفتگی های قسمت های تحتانی بدن کمک کند.
خلاصه مطالب
درمان گودی کمر با فیزیوتراپی از متداول ترین راهکار ها و تاثیراتی است که با پیروی از تکنیک های درمانی این علم ثمر بخش می باشد.
در طی انجام حرکات اصلاحی، مصرف ویتامین های مکمل و کاهش وزن می توان در مطلوب ترین حالت ممکن به فرم دلخوام بدن دستیابی پیدا کرد. همچنین می بایست در نظر داشت که انجام مرتب تکنیک های فیزیوتراپی موجب کاهش درد های ناشی از گودی کمر خواهد
یک پاسخ
Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to
rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
If you know of any please share. Cheers! You can read similar text here: Eco wool