آب درمانی
آب درمانی یکی از روش های درمانی است که در فیزیوتراپی و کاردرمانی به منظور کاهش درد بیمار و افزایش دامنه حرکات مفاصل و قدرت اندام ها با استفاده از آب مورد استفاده قرار میگیرد. در آب درمانی معمولا از آب گرم استفاده میشود، زیرا گرمای آب موجب افزایش جریان خون در پوست و عضلات شده و تنش داخلی عضلات را به مراتب کاهش می دهد.
درد اندام ها :
همچنین درد اندام ها به هر علتی باشد معمولا در گرما کمتر میشود. بنابراین استفاده از آب گرم موجب کاهش دردهای عضلانی، مفصلی و استخوانی میشود. آب گرم را میتوان بصورت دوش آب گرم، وان آب گرم و یا استخرهای آب گرم در مجاورت اندام قرار داده و از گرمای آن برای کاهش درد بیمار استفاده کرد. از سالیان قبل مردم از آب گرم های معدنی برای درمان ها بیماری های مختلف و برای کاهش دردهایشان استفاده می کردند. از آب گرم میتوان در بسیاری از بیماری ها مانند آرتروز، انواع بیماری های ستون فقرات و انواع روماتیسم ها نیز استفاده کرد.
آب درمانی چگونه تاثیر میکند؟
آب دارای فشار است و وقتی بدن درون آب قرار میگیرد به عضلات بدن فشار وارد میکند. این فشار سبب تحریک عضلات میشود و خشکی آنها را کاهش میدهد. همچنین قرارگیری بدن درون آب سبب میشود که دمای بدن تغییر کند و همین امر عضلات بدن را تحریک میکند. به همین دلیل پزشکان به بیماران عضلانی پیشنهاد میدهند که از آب درمانی برای درمان دردهای خود استفاده کنند.
مزیت آب درمانی بر سایر روش ها
باید تجربه داشته باشید، زمانی که در آب قرار می گیریم احساس می کنیم وزنمان به مراتب از بیرون آب و حالت طبیعی کمتر است. به دلیل این احساس سبکی است که بیمار می تواند تمرینات و ورزش ها را در آب راحت تر انجام دهد و دایره ی حرکتی او و توان او برای انجام فعالیت های ورزشی بیشتر می شود و در نتیجه در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه ی مطلوب خواهد رسید.
کاربرد های آب درمانی
آب درمانی برای درمان و کنترل عوارض بسیاری از بیماری ها مفید باشد که در ادامه به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم:
_آب درمانی برای کاهش انواع کمر درد ها می تواند مفید باشد.
_آب درمانی در بارداری میتواند به مجموع سطح سلامت مادر وبه بهبود عوارض بارداری کمک قابل توجهی کند.
_آب درمانی برای کاهش وزن نیز می تواند مفید باشدوپ.
_آب درمانی برای بهبود و کنترل اختلالات ریوی نیز مفید است.
_آب درمانی بر کاهش درد آرتروز اثر دارد.
_آب درمانی دامنه حرکت فرد را بهبود می دهد.
_آب درمانی برای رفع خستگی بسیار مفید است.
_آب درمانی موجب کاهش اسپاسم های عضلات می شود.
_آب درمانی برای کنترل درد های حاد یا مزمن مورد استفاده قرار می گیرد.
_آب درمانی برای اختلالات عصبی عضلانی نیز مفید است.
_آب درمانی برای اختلالات اسکلتی عضلانی نیز مفید است.
_آب درمانی موجب بهبود انعطاف پذیری عضلات می شود.
_آب در مانی به منظور بهبود قدرت از طریق تمرین مقاومت نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
_آب درمانی به آرامش و کاهش سطح استرس کمک می کند.
_آب درمانی برای توانبخشی برای جراحی جایگزینی قبل و بعد از مفصل نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
_ آب درمانی در درمان مشکلات ارتوپدی نیز مفید است.
_کسانی که به علت وزن بالا نمی توانند تمرینات خاص ورزشی را انجام دهند می توانند از خاصیت درمانی آب درمانی بهره ببرند.
فیزیوتراپی بیمه / فیزیوتراپی کمر / فیزیوتراپی زانو
فواید آب درمانی
آب درمانی به دلیل داشتن فواید بسیاری که دارد یکی از محبوب ترین روش های درمانی به حساب می آید.در ادامه به بخشی از آن اشاره می کنیم:
_ گرم کردن بدن و تسکین درد
_تقویت عضلات و مفاصل
_افزایش سوخت و ساز
_گشاد شدن عروق
_بهبود گردش خون و افزایش خون رسانی به اندام ها
_بهبود فعالیت قلب و سیستم تنفسی
_پیشگیری از رسوب سنگ در کلیه ها و مجاری ادرار و بهبود کارکرد کلیه ها
_افزایش حجم تنفسی و کارکرد بهتر ریه ها
_افزایش تحرک روده ها و جلوگیری از یبوست
_کاهش فشار ناشی از وزن در اثر غوطه ورشدن در آب
_بازتوانی فعالیت عضلات فلج شده
_بهبود کیفیت خواب
_کاهش درد و گرفتگی عضلانی
_بهبود شرایط روحی بیمار
_افزایش دامنه حرکتی مفاصل
_جلوگیری از تحلیل رفتن عضلات
_پیشگیری از ایجاد انحراف در ستون فقرات
_افزایش اکسیژن رسانی به بافت ها
تمرین های آب درمانی
1_در ابتدا ی ورود به آب به مدت پنج دقیق به سمت جلو و عقب و پهلو ها به آرامی راه بروید.
2_در وسط آب بایستید، یک دست خود را به کمر بگیرید و دست دیگر را در مقابل خود دراز کنید، سپس پای مخالف آن دست را به طوری کاملا کشیده است به عقب و سپس به جلو حرکت دهید. این کار را با دست و پای دیگر تکرار کنید.
3_دیواره ی استخر را با دو دست خود بگیرید، به طوری که دستانتان صاف باشد و کف پاهایتان کاملا روی زمین قرار گرفته باشد. سپس قسمت شکم و کمر خود را تا جایی که امکان دارد به سمت بیرون ببرید، در حالی که پاشنه ی خود را از زمین کمی فاصله داده اید خود را به سمت عقب بکشید و پس از آن برعکس این عمل را، انجام دهید.
4_بایستید، یک پا جلو و یک پا عقب، زانوی پای جلو باید صاف باشد و درحالی که پشت و کمرتان صاف است کمی به جلو خم شوید تا جایی که کشش پشت پا را احساس کنید.
5_به صورت صاف بایستید و دست خود را از پهلو باز کنید و به دیواره ی استخر نگهدارید. سپس دست دیگر خود را به کمر بگیرید و پای موافق آن را از پهلو به آرامی باز و بسته کنید.
6_به صورت صاف بایستید،دستانتان را کنار خود صاف نگهدارید و به آرامی از پهلو باز و بسته کنید، این عمل را با پاهایتان نیز انجام دهید.
7_رو به دیواره ی استخر بایستید دستانتان را به لبه ی استخر بگیرید. یک پای خود را به حالت نیمه خم جلو تر از خود و پای دیگر را به صورت کشیده عقب تر از خود قرار دهید. توجه داشته باشید پاشنه ی پایی که عقب تر قرار گرفته نباید از زمین بلند شود و در این حرکت شما باید کشش را در عضلات عضلات پشت پا احساس کنید.
8_رو به روی دیواره ی استخر بایستید،دست ها را به صورت صاف به دیواره بزنید. یک پای خود را به حالت نود درجه بالا بیاورید و سپس به جلو بکشید و آرام به حالت اول برگردانید و این عمل را با پای دیگر انجام دهید.
9_رو به دیواره ی استخر بایستید و میله را با دو دست خود بگیرید. سپس پاهای خود را به دیواره بگذارید به طوری که میخواهید از آن بالا بروید. زانو ها را خم کنید و پاها را به داخل شکم بیاورید، سپس در همان حالت پاهای خود را صاف و جمع کنید.