فیزیوتراپیست و وظایف او
برای آشنایی با فرد فیزیوتراپیست و وظایف او لازم است تا این مقاله را با دقت مطالعه نمایید. در مواقعی که دچار آسیب می شوید درد های ناشی از آن می تواند تا حد زیادی برای شما آزار دهنده باشد. این درد تا حدی است که گاهی می تواند زندگی فرد را مختل کند برای این منظور لازم است تا شما از یک متخصص فیزیوتراپی کمک بگیرید.
فیزیوتراپی چیست؟ و فرد متخصص فیزیوتراپی کیست
فیزیوتراپی زیر شاخه ای از علم پزشکی است که با کمک آن افراد دارای آسیب های جدی، می توانند زندگی بهتری داشته باشند. این روش با کاهش درد به شما کمک می کند تا بتوانید زندگی بهتری داشته باشید.
هم چنین برای درمان یا بهبود مواردی هم چون: تسکین درد های مزمن، فعالیت و حرکت بهتر، بهبودی یا پیشگیری از آسیب های ناشی از ورزش های سنگین، پیشگیری از انواع از کار افتادگی، پیشگیری از جراحی، ایجاد توان بخشی بعد از سکته، تصادف یا جراحی، پیش گیری از لغزش یا سقوط، بهبود شرایط بدنی بانوان بعد از زایمان، کنترل بهتر مثانه یا روده، بهبود حرکت و سازگاری با اندام های مصنوعی، آموزش نحوه استفاده از وسایل و ابزار آلات کمکی مانند: واکر یا عصا می تواند بسیار کمک کننده باشد.
استفاده از فیزیوتراپی برای هر سنی مناسب بوده و محدودیت خاصی ندارد. توجه داشته باشید که یکی از ویژگی های مهم در درمان گران مخصوصاً فیزیوتراپیست ها، داشتن خلق خوب و روی خوشایند هنگام کار با بیمار است زیرا دادن روحیه به این افراد می تواند تا حد زیادی امید به بهبود را افزایش داده و تاثیرات مثبتی بر روند درمان او داشته باشد.
مرکز فیزیوتراپی مدنی طرف قرار داد تمامی بیمه های درمانی معتبر کشور
وظیفه فرد متخصص فیزیوتراپ
این افراد بعد از فارغ التحصیلی از رشته مربوطه، می توانند اقدام به درمان بیماران نمایند. این افراد با بررسی دقیق شرایط و ارزیابی دقیق آن ها، برای افراد انواع حرکت، ورزش های خاص یا درمان تجویز می کنند. تمامی این فعالیت ها به بهبود عملکرد فرد آسیب دیده می تواند تا حد زیادی کمک کند.
لازم به ذکر است که اگر آسیب جدی و شدیدی بر شما وارد شده باشد، به جای مراجعه به متخصص و کمک از آن باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید. زیرا متخصصان ، با این که بعد از گذراندن دوره ها، متخصص محسوب می شوند اما در اصل، دستیار هستند.
اقداماتی که یک فیزیوتراپیست انجام می دهد
در اولین جلسه فیزیوتراپی فرد درمان گر شرایط جسمی، روحی و نیاز های شما را مورد بررسی دقیق قرار می دهند. درمان گر سوالاتی پیرامون درد، علائم، توانایی برای انجام کار های روزمره ، مدت زمان خوابیدن و سابقه پزشکی از بیمار می پرسد. با پاسخ دادن دقیق به این سوالات فیزیوراپیست تا حد زیادی با گرفتن این اطلاعات قادر است به فرد آسیب دیده کمک نماید.
درمان گران برای ارزیابی یک سری از موارد اقدام به انجام تست می کنند. این موارد عبارتند از:
- سنجش توانایی افراد در هنگام حرکت در محیط اطراف
- میزان کشش، خم و راست شدن یا توانایی نگه داشتن اشیاء
- توانایی راه رفتن یا بالا و پایین رفتن از پله ها
- تعداد ضربان یا ریتم ثابت قلب در زمان انجام فعالیت های مختلف
- وضعیت کلی بدنی یا حفظ تعادل آن
- زمینه های بیماری
- دریافت اطلاعات درباره بیماری های زمینه احتمالی در فرد
بعد از بررسی دقیق هر یک از موارد با انجام تست های مربوطه، فیزیوتراپیست اقدام به تنظیم برنامه ای مناسب برای بیمار می کند. این برنامه شامل: نیازهای بیمار، حرکات ورزشی و یک سری حرکات کششی می باشد. با توجه به نوع برنامه تنظیم شده هر فرد ممکن است به میزان متفاوتی لازم باشد با فزیوتراپیست خود وقت بگذراند. هم چنین این مورد در تعداد جلسات فیزیوتراپی مورد نیاز نیز تاثیر گذار باشد.
انواع درمان
درمان هایی که در جلسات فیزیوتراپی برای شما در نظر گرفته می شود عبارتند از:
- انواع ورزش یا انجام حرکات کششی با حضور تراپیست و راهنمایی های آن
- ماساژ دادن، گرما یا سرما درمانی، آب درمانی یا استفاده از فراصوت برای تسکین دادن انواع درد یا گرتگی شدید عضلات
- توان بخشی جهت کمک به یادگیری و استفاده بهتر از اندام های مصنوعی
- انجام تمرینات متعدد برای استفاده از وسایلی هم چون: عصا یا واکر به فرد بیمار کمک می کند بتواند با بهره گیری از آن ها تا حد زیادی تعادل خود را حفظ نماید