فیزیوتراپی کمر، درمانی بی خطر اما موثر
معمولاً فیزیوتراپی کمر، از انواع راه های موثر برای کاهش یا بهبود درد ستون فقرات یا کمر محسوب می شود. این روش به دلیل خطر کمی که دارد بسیار نزد مردم محبوبیت پیدا کرده است. این روش شامل تمرینات درمانی است؛ که عضلات کمر را تقویت کرده و به دنبال آن؛ عملکرد بافت ها، مفاصل و ستون فقرات را بهبود می بخشد.
اهداف بلند مدت و کوتاه مدت فیزیوتراپی برای کمر درد
- استفاده از فیزیوتراپی برای کمر درد دارای اهداف متفاوتی می باشد که عبارتند از:
- کاهش درد در کمر یا ساق پا
- عملکرد کمر را بهبود بخشیده تا افراد بتوانند فعالیت های روزانه را تا حد امکان به صورت مستقل و بدون حضور دیگران انجام دهند.
- افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات و بهبود دامنه حرکتی آن
- حفظ برنامه فیزیوتراپی کمر برای ادامه بهبود
تمرینات مناسب فیزیوتراپی برای بهبود دردهای کمر
برای انجام فیزیوتراپی به منظور بهبود درد در نواحی کمر، فیزیوتراپیست ها تمریناتی برای افراد در نظر می گیرند، که در ادامه مطلب آن ها را برای شما شرح خواهیم داد.
تمرینات تقویت کننده هسته مرکزی بدن
به عبارت ساده، هسته بدن را می توان ناحیه ای توصیف کرد؛ که توسط معده در جلو، عضلات ستون فقرات و باسن در پشت، پایین ریه ها و در بالا توسط عضلات لگن، احاطه شده است. در این شرایط هسته بدنی ضعیف، وزن را به طور برابر در سراسر ستون فقرات و پاها توزیع نمی کند و خود عامل می شود تا به ایجاد درد های کمری کمک کند. تمرینات تقویت کننده هسته مرکزی، به ایجاد قدرت و استقامت عضلات مرکزی بدن کمک به سزایی می کند. و به دنبال آن به میزان قابل توجهی درد را کاهش می دهد در نتیجه درد را بهبود می بخشد.
تمرینات تثبیت کننده کمر
یک ستون فقرات قوی برای حمایت از پایین تنه؛ راه رفتن، خم شدن و چرخیدن؛ به باسن و پاهای قوی نیاز دارد. طبق تحقیقات، ناکارآمدی عضلات باسن و پاها باعث بی ثباتی و درد در ستون فقرات می شود.
تمرینات کششی در فیزیوتراپی کمر
تمرینات کششی می تواند این ماهیچه ها مانند: ایلیوپسواس و همسترینگ را فعال و تقویت نماید. تمرینات کششی سبب کشش در عضلات نام برده می شئد.
تمرینات هوازی
ورزش های هوازی یا قلبی عروقی نه تنها به حفظ سلامت قلب کمک می کند، بلکه عضلات ستون فقرات را نیز التیام می بخشد. این ورزش شامل حرکات هماهنگ در بدن است که ضربان قلب را افزایش می دهد. و در نتیجه باعث بهبود گردش خون، گردش اکسیژن در سلول ها و تولید انرژی در بافت ها می شود. از طریق این مکانیسم ها، عضلات سفت شده ستون فقرات باز می شود و به دنبال آن درد فرد کم و عملکرد آن بهبود می یابد.
این تمرینات شامل موارد زیر می شود:
- پیاده روی سریع
- دوچرخه سواری ثابت
- آموزش وضعیت مناسب
وضعیت نادرست بدنی می تواند فرد را به چالش کشیده و برای او، دردهای ستون فقرات و ناحیه کمر را ایجاد کند. با آموزش قرار گیری بدن در وضعیت مناسب، می توان فشار بر بدن را به حداقل رساند. وضعیت نا مناسب ناشی از عادت های نادرست در نشستن یا ایستادن است. در نهایت وجود این وضعیت می تواند حرکت تاندون ها و حرکات منظم روزانه را دشوار و دردناک کند.
انواع کمر درد که فیزیوتراپی می تواد بر آن موثر باشد
فیزیوتراپی کمر می تواند بر انواع کمر درد موثر باشد مگر موارد خاص که نیاز به اورژانس داشته باشد. انواع کمر درد:
کمر درد محوری
کمر دردهای محوری به علت وجو عوامل مختلف که عبارتند از: قرار گرفتن در وضعیت بدنی نا مناسب و بدون داشتن پشتی یا اضافه وزن، پدید می آیند. فیزیوتراپی برای این گونه کمر دردها معمولاً 3 ماه طول می کشد. در طول این مدت فیزیوتراپیست سعی در اصلاح سبک زندگی فرد و کشش و تقویت عضلات مرکزی بیمار می نماید.
سیاتیک
سیاتیک ناشی از مجموعه ای بیماری های زمینه ای رخ می دهد که می تواند عصب نخاعی در قسمت پایین کمر را درگیر کند. در پی آن، فرد مبتلا به کمر درد یا پا درد می شود. در چنین وضعیتی، پزشکان اقدام به تنظیم برنامه فیزیوتراپی کمر و انواع ورزش های مخصوص، برای بیمار می کنند.
کمر درد ناشی از جراحی
پس از جراحی ستون فقرات، فیزیوتراپی و ورزش می تواند به رفع خستگی، بازگشت به فعالیت های روزمره و جلوگیری از آسیب کمک کند. یک برنامه منظم و هدایت شده می توند به بهبود عملکرد بدن کمک کند.
مرکز فیزیوتراپی مدنی طرف قرار داد با تمامی بیمه های معتبر کشور