نگاهی به تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه

فیزیوتراپی کمر
زمان مطالعه: 3 دقیقه

 تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه

فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه می تواند بسیار موثر باشد. سرگیجه در مواقعی رخ می دهد که احساس می کنید در حالی که ثابت ایستاده اید، اطراف شما می چرخد. برخی از تمرینات می تواند تا حد زیادی از سرگیجه افراد را بهبود ببخشد.

فیزیوتراپی سردرد

انواع سرگیجه

قبل از مرور این تمرینات گفتنی است که دو نوع سرگیجه داریم،

سرگیجه محیطی

این نوع سرگیجه به دلیل مشکلات در گوش داخلی یا عصب دهلیزی ایجاد می شود. علت اصلی سرگیجه در 93 درصد از مواقع، بروز این مشکل است.

سرگیجه مرکزی

این نوع از سرگیجه به دلیل وجود مشکلات در مغز ایجاد می شود.

تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه

گفتنی است که اگر هر یک از انواع سرگیجه های ذکر شده را ندارید، تمریناتی که آموزش می دهیم نمی توانند شما را بهبود بخشیده و کمکتان کنند. این تمرینات عبارتند از:

تمرینات برنت داروف

در این تمرینات از جاذبه برای کمک به خارج کردن کریستال ها از کانال نیم دایره ای استفاده می کنند. برای انجام این تمرین باید به شرح زیر اقدام کنید:

در وسط یک تخت بنشینید و پاهای خود را بر روی زمین قرار دهید. سر خود را 45 درجه به راست بچرخانید. بدون حرکت دادن سر، به پهلوی چپ دراز کشیده و صبر کنید تا سرگیجه برطرف گردد. در این وضعیت برای 30 ثانیه بمانید. اگر در این حالت سرگیجه شما قطع شد، 30 ثانیه مکث کرده و به موقعیت اول برگردید. دوباره 30 ثانیه مکث کنید.  سر خود را 45 درجه به چپ بچرخانید. مراحل اولیه را دوباره برای طرف چپ نیز، تکرار نمایید. به موقعیت شروع بازگردید و دوباره 30 ثانیه مکث کنید. در هر طرف، 5 بار این حرکات را انجام دهید. گفتنی است، که در پایان قبل از ایستادن، صبر کنید تا سرگیجه برطرف شود.

مانور سمونت

این حرکت تحت عنوان مانور سمونت یا مانور آزادی، بخش دیگری از تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه است. بهتر است این تمرین را تحت نظارت یک پزشک، انجام دهید. برای انجام این تمرین به شرح زیر، اقدام نمایید:

روی لبه تخت به صورت عمودی بنشینید و سر خود را 45 درجه به سمت راست بچرخانید. به سرعت به طرف چپ بیایید تا زمانی که سرتان روی تخت قرار گیرد، 1 دقیقه نگه دارید. با یک حرکت سریع، بدن خود را به سمت راست حرکت دهید. توجه داشته باشید که نباید زاویه سر خود را تغییر دهید (باید رو به زمین باشید). در این وضعیت برای مدت 1 دقیقه بمانید و بعد از آن، به آرامی به موقعیت شروع، بازگردید.

اگر BPPV گوش راست دارید، سر خود را به سمت چپ بچرخانید و دوباره به سمت راست برگردانید. بعد از انجام این حرکات به مدت 10دقیقه بنشینید. این تمرین را باید یک بار در روز، تا زمانی که علائم شما برطرف می شود، انجام دهید.

مانور Epley

این حرکت، یکی دیگر از تمرینات فیزیوتراپی برای بهبود سرگیجه، به شمار می رود. این تمرین، بهتر است زیر نظر فیزیوتراپ متخصص انجام شود. گفتنی است که اگر BPPV گوش چپ دارید این مراحل را انجام داده و اگر BPPV گوش راست دارید، جهت خلاف آن را انجام دهید.

بر روی تخت صاف بنشینید. پاهای خود را صاف در جلو و یک بالشت در پشت خود قرار دهید. سر خود را 45 درجه به چپ بچرخانید. به سرعت دراز بکشید به طوری که شانه هایتان بر روی بالش قرار بگیرد. در این وضعیت بمانید تا سرگیجه شما کاهش یابد، می توانید 30 ثانیه دیگر نیز در همین حالت بمانید.  سپس سر خود را90 درجه به سمت راست بچرخانید این کار را در حالی انجام دهید که سر شما بلند نشود.

30 ثانیه د این وضعیت بمانید. بدن خود را بچرخانید و به پهلوی راست دراز بکشید. صبر کنید تا سرگیجه شما قطع شود. و سپس بعد از 30 ثانیه بر روی لبه سمت راست تخت به صورت عمودی بنشینید. 15 دقیقه در این حالت بنشینید. این تمرین را روزی 1 بار انجام داده و تا زمانی که یک روز کامل سرگیجه نداشته باشید، آن را تکرار نمایید.

فیزیوتراپی مدنی طرف قرار داد بسیاری از بیمه های رسمی کشور. شما برای دریافت نوبت می توانید با شماره های داخل سایت تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن‌های تماس:
۰۲۱-۷۷۴۵۷۲۹۲
۰۲۱-۷۷۴۵۹۵۴۵

● ساعات پاسخگویی: از ۱۰ صبح تا ۸ شب
● حتی روزهای تعطیل